Dag 2 - Midsommarfirandet

Soulit har precis kommit hem ifrån ett midsommarfirande som var något utöver det vanliga, i alla fall om man ser till Soulits erfarenheter. Ute på vid en gård på den Gotländska slätten stod ett tält uppspänt för plats för några hundra besökare. Kvällen började med en gudstjänst där Soulit medverkade med tre låtar. Efter gudstjänsten var det först grillade hamburgare som gällde och sedan dans kring midsommarstången. Soulits deltagande i dansandet kring stången var mycket varierande. Några utav oss gjorde ett tappert försök att hänga med gotlänningarna i dansen men det var sannerligen inte enkelt.


Efter dansen kring stången var det då dags för Soulit’s konsert som höll hög standard. Gotland är ett outforskat område för Soulit, alla människor är nya för Soulit och Soulit är nya för alla människor. Publiken bjöd på en stor dansglädje och hjälpte till så gott de kunde med sång i refrängerna. Publikens energi sporrade bandet till att gå utanför ramarna vilket skapade en jam-feeling på scen.


Efter en svettig konsert var det dags för något som tydligen kallas ”Polynäs” som är en slags dans.  Man paras ihop två och två och har sin partner genom hela dansen som pågick i ca 40 min till ett medley av härliga 90-talslåtar. Man genomgick hela tiden olika ringdansformationer som vi i Soulit fick kämpa med att förstå. Som tur var hade vi var sin gotlänning som fick leda dansen.


Efter en hel midsommarafton på Gotland kan vi konstatera att det har varit en fantastisk dag med mycket skratt och glädje. Midsommar på Gotland är något som fler borde uppleva!

 

Rodd och Soundcheck

 

Stabil blåssektion


Soulits enda gifta medlem tillsammans med frugan

Gudstjänsten

Vår trumpetare Albin åkte på att bli grillmästare för en stund

Bandet och respektive njuter av Gotlands underbara väder och utsikt
¨

Och här har vi utsikten, öppna landskap

Agnes, en tjej med klös i rösten!

Och här har vi en bild från Soulits konsert

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0